Tientallen Zeeuwen willen raadslid worden voor de PVV

OOST-SOUBURG - Tientallen kandidaten melden zich om raadslid te worden voor de PVV in Zeeland. Partijleider Geert Wilders heeft het in Peter van Dijks handen gelegd om de kandidatenlijsten voor de Zeeuwse gemeenten samen te stellen. De Zeeuwse fractievoorzitter van de PVV heeft provinciebrede ambities.

Alle gemeenten
De PVV wil verkiesbaar zijn in vijf Zeeuwse gemeenten, maar als het aan Van Dijk ligt doet de partij volgend jaar in alle gemeenten mee. De aanmeldingen om kandidaat-raadslid te worden voor de PVV stromen, volgens hem, binnen. Maar wie zich tot nu toe gemeld hebben, wil hij niet zeggen.

Namen bekend maken
In de zomer moet duidelijk zijn of Peter van Dijk voor alle dertien gemeenten in Zeeland een kandidatenlijst kan maken. Hij streeft naar tien mensen op de lijst per gemeente. Eind van het jaar worden de namen pas bekend gemaakt.

Loyaal en betrouwbaar
Van Dijk beaamt dat het een hele klus zal worden om de goede kandidaten er tussenuit te pikken en de lijsten samen te stellen. Loyaliteit en betrouwbaarheid, vindt hij de belangrijkste eigenschappen van toekomstige PVV-raadsleden.

Verkiesbaar
De PVV heeft woensdag op haar website gemeld in welke gemeenten de partij verkiesbaar wil zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Voor Zeeland staan tot nu toe Terneuzen, Vlissingen, Sluis, Hulst en Tholen op de lijst. In die gemeenten werd de PVV de tweede partij bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart.