PVV ook in verkiezingen gemeenten

MIDDELBURG - De PVV wil overal in Zeeland gaan meedoen. Nu heeft de partij van Geert Wilders alleen een vertegenwoordiging in Provinciale Staten. Maar in 2018 wil de PVV in alle Zeeuwse gemeenten en bij het waterschap gaan meedoen aan de verkiezingen. Heeft u interesse om de PVV te vertegenwoordigen in uw gemeente? Stuur uw CV en motivatie o.v.v. 'Gemeenteraadsverkiezingen' naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Tegen azc's en moskeeën
Door overal in het Zeeuwse bestuur mee te doen, wil de PVV -naar eigen zeggen- 'in de haarvaten van de samenleving kruipen'. De partij wil zich ook in Zeeland gaan verzetten tegen de komst van nieuwe asielzoekerscentra en de uitbreiding van moskeeën. "Maar ook de overheidsfinanciën zijn voor ons een hot item", zegt de Zeeuwse PVV-leider Peter van Dijk. "Zeeland is de armste provincie en daarom moeten we zeker hier zuinig omgaan met gemeenschapsgeld."

Opleiden
De komende tijd gaat de PVV op zoek naar geschikte kandidaten. Mensen die zich aanmelden worden door de PVV opgeleid om raadslid te worden. "We leiden nu ook al mensen op", zegt Peter van Dijk. "Die komen eens in de vier weken op donderdag naar wat wij een klasje noemen. Daar krijgen ze mediatraining, een cursus staatsrecht en we leren ze alles wat je moet weten als volksvertegenwoordiger."

Veroveren
Van Dijk zegt dat zijn partij de Zeeuwse gemeenten wil veroveren. Hij verwacht dat de PVV in Zeeland vooral goed zal scoren in heel Zeeuws-Vlaanderen, Vlissingen en Tholen. Stemmen zal de PVV vooral afpakken op lokale partijen, maar Van Dijk verwacht dat ook veel mensen die tot nu toe thuis bleven bij verkiezingen wel gaan stemmen als de PVV meedoet.

In het hele land
Niet alleen in Zeeland zoekt de PVV gemeenteraadsleden. De partij zoekt in het hele land mensen. De partij wil meedoen in vijf tot tien gemeenten per provincie. Nu is de PVV alleen in de gemeenteraad van Den Haag en van Almere vertegenwoordigd.