Zeeuwse PVV'er jongste Statenlid van Nederland

MIDDELBURG - Vincent Bosch uit Poortvliet is met ingang van vandaag het jongste Statenlid van Nederland. De 19-jarige PVV'er is de opvolger van Caroline Kooman uit Sluiskil, die om persoonlijke redenen is gestopt.

 

PF VB

Student
Vincent Bosch studeert Informatica aan de Universiteit van Antwerpen. Hij stond bij de verkiezingen in 2015 als 17-jarige al op plek zes op de lijst van de PVV. De partij haalde bij de verkiezingen vier zetels en bovendien was hij toen te jong om Statenlid te worden. Wel is hij al actief als commissielid.

Geert Wilders
In een reportage op Omroep Zeeland zei Bosch in 2015 Provinciale Staten als beginpunt van zijn politieke carrière te zien. "Ik wil de Tweede Kamer in. Geert Wilders is een enorme inspiratiebron. Ik zou graag in zijn schoenen willen staan. Kijk eens naar wat een invloed hij heeft!"

Jongste
Volgens de statengriffie, de ondersteunende dienst van Provinciale Staten, is Bosch het jongste Statenlid van Nederland. Statengriffier Peter Joosse heeft bij al zijn collega's in het land navraag gedaan en in geen enkele provincie is er een jonger Statenlid actief.