AZC Breskens NEE!

Namens PVV Zeeland stond Caroline Kooman (Statenlid) op om de belangen van de mensen in Breskens te behartigen.
Hier krijgt u een korte indruk van de inspreekavond in Sluis, waar de meerderheid tegen een AZC in Breskens was.

BRESKENS - Er komt geen groot asielzoekerscentrum in Breskens. De meerderheid van de gemeenteraad van Sluis is tegen het voorstel om een azc te bouwen voor de opvang van 500 asielzoekers. Er moet nu gezocht worden naar een andere locatie waar eventueel minder asielzoekers opgevangen worden.

Tent
Dat werd duidelijk na een massaal bezochte commissievergadering in Breskens. Ongeveer 750 mensen hadden zich daarvoor opgegeven. Om de bijeenkomst mogelijk te maken, was een grote tent neergezet op bedrijventerrein Deltahoek.

Insprekers
Er waren 55 insprekers. Het merendeel liet weten de komst van een azc af te wijzen. Zij kregen regelmatig een ovationeel applaus van de aanwezigen. De enkele spreker die voor de komst van een groot azc was, kon rekenen op gejoel en afkeurend geroep en gefluit.

Te groot
Er lag een voorstel om een azc te bouwen aan de Nolletjesdijk net buiten Breskens. In principe zou dat centrum daar tien jaar blijven. Uit de commissievergadering van dinsdagavond bleek dat dat voorstel het niet gaat halen. Veel insprekers zeiden het voorgestelde aantal asielzoekers te groot te vinden.

Toerisme
Tegenstanders zijn bang voor negatieve gevolgen voor het toerisme en de veiligheid in het dorp. Daarnaast vinden ze vanwege de nabijheid van campings en bungalowparken de voorgestelde locatie fout gekozen.